Ismerd meg, hogy segíthess Neki! – Intenzív mozgásrehabilitációs tábor Balatonfüreden

2019. július 8 – 12. között tartottuk meg a Voluntas egyesület második intenzív nyári táborát Balatonfüreden. A tavalyi évhez hasonlóan, a legfőbb cél az intenzív mozgásfejlesztés volt, napi 2 alkalommal konduktív fejlesztő foglalkozáson, naponta egyszer pedig vízi fejlesztő foglalkozáson vettek részt az eltérő mozgásfejlődésű gyermekek. A tábort konduktív mozgásállapot -felmérés előzte meg, a tábor első napján pedig Dr. Mező Róbert főorvos úr jóvoltából a gyermekek ortopédiai vizsgálatára került sor. Ebben az évben kiemelt szerepet kapott a gyermekek integrációjának megsegítése, táborunk különlegessége a csütörtökön megtartott Szakmai Nyílt Nap volt, melyre azokat a pedagógusokat hívtuk és vártuk, akik a gyermekekkel az iskolában illetve az óvodában foglalkoznak. Nagy örömünkre a pedagógusok nyitottak voltak az általunk kínált lehetőségre, és éltek az alkalommal, hogy betekintést nyerjenek a gyermekek mozgásfejlesztő foglalkozásába. A táborban a gyermekekkel foglalkozó konduktorok a nyitott foglalkozás után egyéni konzultációkat folytattak a pedagógusokkal, akik választ kaphattak a gyermekek mozgásfejlesztésével kapcsolatos kérdéseikre. A táborról és kiemeleten a Szakmai Nyílt Napról az Esély magazin és a Füred Tv stábja is készített beszámolót, mely itt megtekinthető:

Füred TV beszámolója

M1 Esély beszámolója

Az intenzív mozgásrehabilitációs táborban 11 gyermek vett részt, fejlesztésüket két csoportban összesen 3 konduktor, egy gyógytestnevelő tanár, asszisztensek, önkéntes gimnazisták és további segítők biztosították.

A tábor helyszíne idén is az egykori balatonfüredi “Piros Iskola” volt, melyet Balatonfüred Városplébánosának, Dasek Viktor atyának jóvoltából ebben az egy hétben második otthonunknak tekinthettünk – külön köszönet a szeretetért és nyitottságért, mellyel idén is fogadta megkeresésünket.

A táborban részt vevő gyermekeket nevelő családokra idén sem szerettünk volna komoly anyagi tehert hárítani, ezért az intenzív mozgásfejlesztést biztosító tábort egy sikeresen elnyert NEA pályázat illetve kiemelt támogatóink segítségével valósítottuk meg. A tavalyi évhez hasonlóan pedig ismét egy felejthetetlen családi élményhajózással fejezhettük be a dolgos hetet, a csodálatos élményt köszönjük a BAHART Zrt.-nek!

Támogatóink voltak:

Miniszterelnökség, Nemzeti Együttműködési Alap, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Krisztus Király Plébánia, Balatonfüred

Éles Kézisuli, Veszprém

Laguna Étterem, Balatonfüred

BAHART Zrt.

Balatonfüredi Yacht Club

Kozmutza Flóra Egymi, Veszprém

Balatonfüred Város Önkormányzata, Füredkult, Balatonfüredi Uszoda

Kiserdei Óvoda, Balatonfüred

Dr. Mező Róbert Főorvos

64854315_838347746565202_2957851149627031552_n

Köszönet a táboroztató csapatnak!

Tóthné Óbányai Zsuzsanna, Bálint Zsuzsanna, Nyirő Sára, Tóth Móni, Borszuk Adrienn, Kaiser Renáta, Óbányai Flóra, Szepessy Anna, Kiss Kamilla, Szepessy Árpád, Szepessy Árpádné