“Ismerd meg, hogy segíthess neki!” – Már lehet jelentkezni a balatonfüredi Intenzív Nyári Mozgásrehabilitációs Táborba

tábor 2018

Támogatóink nagylelkű felajánlásainak és egy sikeres NEA pályázatunknak köszönhetően az évben is lehetőségünk nyílik az intenzív mozgásrehabilitációs tábor megszervezésére Balatonfüreden.

A tavalyi évhez hasonlóan kis csoportokban, napi 2×45 perc konduktív és napi egy óra vízi fejlesztés vár majd a gyerekekre. Idén “Ismerd meg, hogy segíthess neki!” címet kapott a tábor, célunk az intenzív fejlesztés mellett az is, hogy a mindennapokban a gyermekekkel az óvodában és az iskolában foglalkozó pedagógusok is bepillantást nyerhessenek az eltérő mozgásfejlődésű gyermekek fejlesztésének világába.

A napközis tábor Balatonfüreden lesz, 2019.07.08-12. között. A táborban 10 gyermeket tudunk fogadni, a tábor önköltsége 10.000Ft/fő, mely már az étkezést is tartalmazza. A jelentkezőket az Egyesület pályázat útján választja ki, további információ a pályázati kiírásban.

Részletek, további leírás:

http://www.voluntas.hu/wp-content/uploads/2019/05/P__ly__zati-ki__r__s-t__borra-1.pdf

A napközis tábor öt napos, helyszíne Balatonfüred. A tábor célcsoportja a Veszprém megyében mozgásfejlődésük okán SNI-státuszban integráltan óvodai vagy iskolai nevelésben részesülő gyermekek. A tábort megelőzően a jelentkezők konduktív állapotfelmérésen esnek át, a résztvevő gyerekek a mozgásállapot alapján felállított rangsor alapján kerülnek kiválasztásra, és előnyben részesülnek azok, akiknek befogadó óvodája vagy iskolája igényt tart a szakmai együttműködésre. Az intenzív mozgásrehabilitációs tábor megvalósításakor a magas színvonalon biztosított mozgásfejlesztés mellett a bevont pedagógusok számára nyújtani kívánt szakmaközi konzultációs célkitűzés realizálásának érdekében kiemelkedő szerepet kap a magas szakember-arány. A résztvevő 10 gyermek fejlesztését ezért 2 darab 5 fős kiscsoportban csoportonként 2 fő konduktor és egy önkéntes segítő látja el, korosztályonkénti bontásban. A mozgásfejlesztés napi 2×1 óra konduktív foglalkozásból és heti 4×1 óra vízi fejlesztésből áll. A táborban ortopéd szakorvosi vizsgálaton vesznek részt a gyermekek, ahol szüleik útmutatást kapnak a szükséges segédeszközökkel és terápiákkal kapcsolatban. A hét során szakmai konzultációs napot tartunk a pedagógusoknak illetve a szülőknek, bemutatjuk a legújabb fejlesztési lehetőségeket, és tervezünk egy családi délutánt is, amibe bevonjuk az egészséges testvéreket.