Képességfejlesztő Szakkör indult Balatonfüreden

Nagy örömmel számolhatunk be arról, hogy Balatonfüred Önkormányzata, a Voluntas Egyesület, a Kiserdei Óvoda és a Balatonfüredi Yacht Club együttműködésével az EFOP-1.5.2-16 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című pályázatban, a Humán szolgáltatások fejlesztése az Észak – Balatoni térségben projekt keretén belül, középső csoportos óvodás gyermekek részvételével megkezdődött a térítésmentesen látogatható Képességfejlesztő Szakkör és Szülői Klub Balatonfüreden.

A 2018/19es tanév első félévében a gyerekek Nagyné Miskó Rita DSGM szakgyógytornász vezetésével heti rendszerességgel, preventív jelleggel, csoportos mozgásfejlesztő foglalkozáson vesznek részt, Ritának ez úton is köszönjük munkáját, a gyerekeknek jó mozgást, eredményes foglalkozásokat kívánunk!

„Helyesen mozogni csak egyféleképpen lehet. A szép mozgás szigorú rend alapján működő tudatosan felépített mozgásrendszert jelent.”
(Dévény Anna, gyógytornász)

A csoportos  DSGM eddig nem volt elérhető Veszprém megyében, reméljük, hogy lesz még alkalom arra, hogy minél többen megismerkedhessenek a mozgásfejlesztés ezen formájával is. 

A Dévény Alapítvány honlapján a következő információk találhatóak a csoportos DSGM-ről:

“A Dévény-módszer másik területe a mozgásfejlesztés, azaz a koordináció, erő, ügyesség, és állóképesség fejlesztésén keresztül a tudatos, pontos, gazdaságos, harmonikus mozgás kialakítása. Olyan esztétikus testképzés, amely nem mozgásstílus, és nem mozgásműfaj, hanem a testből kihozható maximum technikája. A Dévény módszer mozgásfejlesztés területe az STG (Speciális Testképző Gimnasztika) … Azoknak a gyermekeknek érdemes csoportos, testképző órára járni, akik már életkoruknál fogva tudatosan taníthatók (3,5-4 éves kortól).”

A 15 alkalmas csoportos fejlesztésen készült fényképek a foglalkozások után megtekinthetőek az Egyesület Facebook-oldalán.